Afet Sonrası İyileşme Projesi Koru Atölye - Hatay
Bugünün Birliği, Yarının Umudu
Topluluk Etkisi, Deprem sonrasında 06 Şubat 2023 Kahramanmaraş depreminden en çok etkilenen kentimiz Hatay’ın ihtiyaçları ve yeniden inşası konularına katkıda bulunmak amacıyla dayanışma temelinde 3 aylık fizibilite sonrası, 01 Haziran 2023 tarihinde, depremi yaşamış kişilerin ruh sağlıklarına ve yaşama yeniden bağlanma süreçlerine destek olmak, meslek edinme, doğa ile barışık yaşam ve üretim konusunda farkındalık yaratmak, afet acil durumunda gerekli modüler ahşap yapılar üretmek için ahşap atölyesi kurmuştur.
Özellikle bölge insanının aktif rol alarak kurulan atölyemizde, kentin ihtiyaçlarına yönelik üretimi baz alırken, üretimin her alanında kadınların aktif olmasını, kadın istihdamının öncelikli tutulmasını vazgeçilmez olarak görüyor, bunu gerçekleştiriyoruz.
Her bireyin kendi yaşam alanını oluşturma sürecinde ihtiyaç duyduğu temel teknik bilgileri öğrenmelerine , iş hayatında gerekli olan temel iş güvenliği ve hakları konusunda yardımcı olmak amacıyla özel eğitimler düzenliyor, deprem sonrası toplulukların güçlenmesine ve yaşamlarını yeniden inşa etmelerine destek sağlıyoruz.
Aynı zamanda üretim dışında kalan zamanımızda şehirdeki insanların ihtiyaçlarının karşılanamadığı noktada çeşitli temel ihtiyaçları tedarik ederek bölgesel ya da mahalle bazlı dağıtımlar gerçekleştirmeye çalışıyoruz.
Bu yüzden Koru Atölye,
Dayanışmayı merkezine almış Üretim ve Eğitim tesisiyiz.
İhtiyaç duyulanm Mekan, Mobilya ve diğer gereçleri üretiyoruz.
Sloganımız: Bugünün Birliği, Yarının Umudu
01 Haziran 2023'ten bugüne,
STK, Dayanışma, İnisiyatif ve Bireylere;
Meslek Edindirme, İstihdam
-
Yerel İstihdam,
-
60 kişiye doğrudan istihdam olmak üzere, 120 kişiye ekonomik kaynak sağladık.
-
2023 Haziran ayında çalışanların %60'ı şehir dışından uzmanlar iken, ağustos ayından itibaren çalışanların tamamı %100 yerele dönüştürdük.
-
-
Fırsat Eşitliği çerçevesinde,
-
Başlangıçta kadın çalışanların sayısı %30'dan %50'ye yükselttik.
-
Yapı, Mekan, Mobilya Desteği / Üretimi;
-
Eğitim, Fizik Tedavi, Psikososyal Destek, Topluluk Merkezi, Çocuk ve Etkinlik Alanı ve Bireysel Yaşam alanları ve Temel Yaşam Gereçleri olarak kullanıldı.
-
Mekanlar;
-
9 Farklı Sivil Kuruluş, Farklı yaş aralığındaki dezavantajlı kişiler için 6 ay içerisinde 1200 farklı kişi tarafından 11.000 kişi/ gün kadar kullanıldı..
-
-
Mobilyalar;
-
2,5 ay içerisinde yapılan 71 adet mobilya, 4 okul, 2 aile, 2 topluluğa üretildi, bu sürece kadar 248 farklı kişiye erişti, 1800 kişi/ gün kadar kullanıldı.
-
Sosyal Fayda / Dayanışma;
-
Çalışmalarımızın 1/4'ünü bölgemizde ihtiyaç sahibi kişi ve toplulukların gereksinimlerini belirlemek, kaynaklarını oluşturmak ve üretme / tedarik etme gibi süreçleri tamamlayıp yerine ulaştırmak için çabalıyoruz.
Koru Atöye hakkında bilgi almak için tıklayınız